Firni



Azərbaycanın milli xörək növlərindən biridir.

Ərzaqlar:



(5-6 nəfərlik)

6 st süd

1/2 st yumru düyü

4 x.q şəkər tozu

50 q kərə yağı

1 x.q darçın


Hazırlanması:

Təmiz yumru düyünü maşında üyüdüb, un halına salırıq. İstəsəniz düyünü 2 saat suda saxlayıb, sonra qurudub, çəkə də bilərsiniz. Düyünü nə qədər yusanız o qədər də nişastası gedir.





Qazana südü, çəkilmiş düyünü, yağı və şəkər tozunu  töküb, qarışdırırıq və qazın üstünə qoyuruq.



Dayanmadan asta qarışdırırıq. Süd qatılaşıb, qaynamağa başlayanda 5 dəqiqə qarışdırıb, götürürük.



Firni hazır olan kimi isti-isti boşqablara tökürük. Zövqə görə darçınla üstünü bəzəyirik.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Moruqlu çizkek
Ərzaqlar: 1 paket qurabiyə 100 q kərə yağı İçliyi üçün: 200 q krem qaymaq 200 q labnə pendir 1/2 st şəkər tozu 3 ədəd yumurta 2 x.q buğda nişa
.Moruqlu keks
Ərzaqlar: 100 q kərə yağı 3 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 1/2 st qatıq 2,5 st un 1 st moruq 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil Hazırlanması
.Bananlı qurabiyəli toplar
Ərzaqlar: (10 qram olmaqla 40 ədəd top alınır) 2 banan 30 q qovrulmuş fındıq ləpəsi 30 q qovrulmuş qoz ləpəsi 1 paket qurabiyə Müxtəlif bəzəklər
.Xurma və ləpələrdən şokaladlı toplar
Ərzaqlar: Üstü üçün: 1 paket tünd şokalad İçi üçün: 200 q xurma 50 q fındıq 50 q qoz 50 q yer fındığı 50 q kajo 50 q qara kişmiş 100 q kərə y
.Çiçək qurabiyə
Ərzaqlar: 150 q kərə yağı 1 st şəkər pudrası 1 ədəd yumurta 1/2 st duru yağ (qarğıdalı yağı) 1 paket vanil 3 st un 2 x.q kakao Üzünə fındıq lə
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Zeyneb (27 noyabr 2017 22:21)
Zeyneb (27 noyabr 2017 22:21)
Aytekin (17 oktyabr 2016 17:40)
Yasda deyende ki, qara bayraminda veren verir firnini amma normalda da kim isdese biwire biler
Afsana (06 sentyabr 2015 09:53)
Salam.qaynanam Gencelidi firni bisirende demisdi ki,firni Gencede yas meclislerinde verilir ve basqa yerlerde as nece vacibdise Gencede de firni eleymis gulabla hazirlayirlar Genceliler firnini.
Bahar Əlizadə (07 may 2015 21:41)
Salam düz deyirsiz hər yerin öz adət-ənənəsi var... Sağlıqla......
Reseptaz (07 may 2015 19:46)
Salam. Hər yerin bir adət ənənəsi var. Nuş olsun.
Nilay Əlizadə (06 may 2015 21:55)
Salam nənəm bizə firnini ən çox iftarda bişirirdi. Biz isə öz növbəmizdə üzərinə öz baş həriflərimizi yazırdıq....... :) :D ;) Amma eşitməmişəm ki firnini yasda bişirirlər :DDDDD
Reseptaz (22 mart 2015 23:51)
Salam. Birinci dəfədi eşidirəm ki firnini yaslarda bişirirler.
Nilufer (21 mart 2015 11:10)
ela. en cox yaslarda bisirilier

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: [email protected] adresinə müraciət edin.