Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; sql_db has a deprecated constructor in /home/parviz/public_html/functions/mysql_i.php on line 6 Warning: Use of undefined constant _DAXILOL - assumed '_DAXILOL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/parviz/public_html/header.php on line 31 Gürzə

Gürzə



(3-4 nəfərlik)

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:



2 st un

1 ədəd yumurta

1/2 ç.q duz

1/4 st ilıq su(təxminən)

Yuxaları yaymaq üçün əlavə un

İçlik üçün:



300-400 q hazır bişmiş qoyun ətinin qiyməsi.

(Ya da soğanla çəkilmiş bişməmiş qoyun əti)

Üstü üçün:

Sarımsaqlı qatıq

Əridilmiş kərə yağı


Hazırlanması:

Qiyməni hazırlamaq üçün bax: Qiymənin hazırlanmsı

Xəmiri hazırlamaq üçün bütün ərzaqları qarışdırıb normal xəmir yoğururuq.





Xəmiri 2 hissəyə bölürük.



Kündələri 1 mm qalınlıqda yayırıq.



Stəkanın ağzı ilə diametri 5 sm olmaqla dairələr kəsirik.



Kəsdikdən sonra içinə qiymədən qoyuruq.



Hər birini aşağıdan yuxarıya doğru bükürük və baş hissəsini az deşik saxlayırıq. Bu qayda ilə hamısını düzəldirik.



4 l suya 2 ç.q duz töküb qaynadırıq. Hazır gürzələri bir-bir suya töküb qarışdırırıq.



5-10 dəqiqə qaynayandan sönra aşsüzəndən süzürük.



Qaba yığıb üstünə əridilmiş yağ və qalan qiyməni tökürük. Hazır gürzəni süfrəyə verərkən yanında zövqə görə sarımsaqlı qatıq qoyulur.



Qeyd: Bişməmiş ətdən bişirildikdə süfrəyə verəndə adi qaydada qaba yığılır üstünə yağ tökülür və yanında sarımsaqlı qatıq qoyulur.

Bəzi bölgələrimizdə isə bu yemək süfrəyə suyu ilə birlikdə verilir.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Yumşaq ət kotleti
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş ət 1 ədəd baş soğan 4 x.q suxarı ½ st su 2 x.q duru yağ 1/3 limon suyu Duz İstiot Ç.q ucunda sarıkök 1 ç.q nan
.Toyuq kotleti
Ərzaqlar: 500 q toyuğun döş əti 100 qr quyruq 1 ədəd baş soğan 3 x.q suxarı 1/3 st su 1 x.q duru yağ Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot Qızartma
.Kiyev kotleti 2
Ərzaqlar: 600 q toyuğun döş əti 100 q kərə yağı Duz İstiot 2 ədəd yumurta 5-6 x.q un 8-9 x.q suxarı Qızartmağa duru yağ Hazırlanması:
.Qovurmalı əriştə plovu
Ərzaqlar: 500 q xırda doğranmış quzu əti 100-150 q quyruq 2 ədəd yuxanın əriştəsi 3 st düyü 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İst
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (07 dekabr 2017 11:19)
Çox sağ olun..
melahet (03 dekabr 2017 13:07)
Salam tarifleriniz eladi
melahet (03 dekabr 2017 13:05)
Respt azz
Guler (28 iyun 2015 16:15)
Lap isdedim cox iwdahacicidi.
Reseptaz (08 noyabr 2013 17:14)
tesekkurler, Allah cumlemizden razi olsun...
pervane (08 noyabr 2013 14:32)
Salam
men bu saytla tezece tanish oldum cox superdi
het shey aydin yazilib
Allah razi olsun sizden!

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.