Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; sql_db has a deprecated constructor in /home/parviz/public_html/functions/mysql_i.php on line 6 Warning: Use of undefined constant _DAXILOL - assumed '_DAXILOL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/parviz/public_html/header.php on line 31 Meyvəli badamlı piroq

Meyvəli badamlı piroq



Ərzaqlar:



Xəmir üçün:

1/2 st şəkər tozu

100 q kərə yağı

2 ədəd yumurta

1 paket qabartma tozu

1 paket vanil

2,5 st un

Ovuntu üçün:

100 q kərə yağı

1/2 st şəkər tozu

100 q badam

1,5 st un

İç üçün:

15 ədəd gavalı (500 q)

3 ədəd şaftalı (300 q)


Hazırlanması:

Xəmiri hazırlamaq üçün yumşaq kərə yağı ilə şəkər tozu və vanili qarışdırırıq.



Sonra üstünə yumurtanı əlavə edib yenə tam qarışanadək qarışdırırıq.



Qabartma tozunu və unu əlavə edib yumşaq xəmir düzəldirik. Xəmiri bir kənara qoyuruq.



Piroqun üstünə ovuntunu düzəltmək üçün badam ləpəsini xırdalıyırıq. (Blenderdə ya da iri gözlü maşından keçiririk.)



Yağı ilə unu ovuruq.



Ovuntunun üstünə şəkər tozunu və xırdalanmış badamı əlavə edib yaxşı qarışdırırıq.



Meyvələri yuyub şaftalının qabığını soyub xırda doğrayırıq. Gavalını da xırda doğrayırıq.



İçlik də hazır olduqdan sonra diametri 28 sm olan qab götürüb xəmiri içinə qoyub yanlarına (2 sm) çıxmaq şərti ilə yayırıq.



Xəmiri yaydıqdan sonra meyvələri tökürük.



Sonra meyvələrin üstünə hazırladığımız üstlük üçün olan ovuntunu səpitik.



180 dərəcə qızdırılmış sobada 40-45 dəqiqəyə bişiririk.



Piroq ilıq olanda qabdan çıxardırıq. Tamam soyuduqdan sonra kəsib süfrəyə verə bilərsiniz.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Moruqlu çizkek
Ərzaqlar: 1 paket qurabiyə 100 q kərə yağı İçliyi üçün: 200 q krem qaymaq 200 q labnə pendir 1/2 st şəkər tozu 3 ədəd yumurta 2 x.q buğda nişa
.Moruqlu keks
Ərzaqlar: 100 q kərə yağı 3 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 1/2 st qatıq 2,5 st un 1 st moruq 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil Hazırlanması
.Bananlı qurabiyəli toplar
Ərzaqlar: (10 qram olmaqla 40 ədəd top alınır) 2 banan 30 q qovrulmuş fındıq ləpəsi 30 q qovrulmuş qoz ləpəsi 1 paket qurabiyə Müxtəlif bəzəklər
.Xurma və ləpələrdən şokaladlı toplar
Ərzaqlar: Üstü üçün: 1 paket tünd şokalad İçi üçün: 200 q xurma 50 q fındıq 50 q qoz 50 q yer fındığı 50 q kajo 50 q qara kişmiş 100 q kərə y
.Çiçək qurabiyə
Ərzaqlar: 150 q kərə yağı 1 st şəkər pudrası 1 ədəd yumurta 1/2 st duru yağ (qarğıdalı yağı) 1 paket vanil 3 st un 2 x.q kakao Üzünə fındıq lə
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (05 dekabr 2014 22:34)
reseptdə yazılan kimi hazırlasanız yaxşı olar.Təşıkkürlər.
gülnar (15 oktyabr 2014 14:43)
Birinci un əlavə olunur yoxsa yumurta. Əgər yumurta birinci əlavə olunsa pesoku isdiliyində bişməz?

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.