Qozlu qoğal



Azərbaycanın milli şirniyyat növlərindən biridir.

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:



1 kq un

2 yumurta

1/2 ç.q sarıkök

1 ç.q dolu duz

2  st süd (ehtiyac olsa aparanadək əlavə edirik)

1ç.q quru maya

Yuxaların araları üçün:

1 st qoz ləpəsi

Yuxaları yaymaq üçün:

əlavə un

İçlik üçün:



250 q şəkər tozu

250 q qoz

1/4 ç.q hil

Yağlamaq üçün:

400-450 q kərə yağı

Üzü üçün:

1 ədəd yumurta

Xaş-xaş


Hazırlanması:

Xəmiri hazırlamaq üçün stəkana mayanı töküb ilıq süddə qarışdırırıq. 5-10 dəqiqə qalıb köpüklənir.



Südü ilıq qızdırıb sarıkök töküb qarışdırırıq.



Bir qaba unu ələyirik. Unun ortasını açırıq. Yumurtanı sındırırıq, duzu səpirik, mayanı və sarıköklü südü əlavə edirik.



Xəmiri qarışdırıb tam həll olanadək yoğururuq. Yumşaq xəmir olur. Xəmirin üstünə sellofan çəkib dəsmal qoyub acıması üçün üstünü örtürük.



İndi isə içliyi hazırlayaq. Qozu tavaya töküb qazın üstündə qarışdıra-qarışdıra az qovururuq. Qovrulmuş qozu dəsmalın arasında az ovuruq qabıqları çıxır. Tamam soyuduqdan sonra sürtgəcli maşından keçirdirik.



Çəkilmiş qoza şəkər tozu və hili əlavə edib qarışdırırıq. İçliyimiz hazırdı.



Yuxaların arası üçün olan qovrulmuş qozu bıçaq vasitəsi ilə doğrayırıq.



Yuxaları yağlamaq üçün yağı əridirik .



Xəmir 2 saata acıyır.



Xəmirdən 15 kündə düzəldirik. 5 dəqiqə qalır kündələr özünə gəlir.



Kündənin birini götürüb un səpib nazik yuxa yayırıq.





Yuxaların hər layını bir az dartıb böyüdürük və yağlayırıq. Hər dəfə yağlanmış yuxaların arasına doğradığımız qoz ləpəsini səpirik.





Bütün yuxalar qurtardıqdan sonra kəsib hazırlayırıq.





Ortasını aralayıb qozlu içlik qoyub ağzını bükürük.









Azca əlimizlə yayıb qurumasın deyə üstünü sellofan ilə örtürük.



Hazır qoğalların üzünü çevirib əlimizlə az yayıb qaba düzürük.

Üzünə çəkmək üçün yumurtanı bir qaba sındırırıq. Üzərini yumurtalayb xaş-xaş səpirik.





220 dərəcə qızdırılmış sobada üzü qızaranadək bişiririk.





Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Moruqlu çizkek
Ərzaqlar: 1 paket qurabiyə 100 q kərə yağı İçliyi üçün: 200 q krem qaymaq 200 q labnə pendir 1/2 st şəkər tozu 3 ədəd yumurta 2 x.q buğda nişa
.Moruqlu keks
Ərzaqlar: 100 q kərə yağı 3 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 1/2 st qatıq 2,5 st un 1 st moruq 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil Hazırlanması
.Bananlı qurabiyəli toplar
Ərzaqlar: (10 qram olmaqla 40 ədəd top alınır) 2 banan 30 q qovrulmuş fındıq ləpəsi 30 q qovrulmuş qoz ləpəsi 1 paket qurabiyə Müxtəlif bəzəklər
.Xurma və ləpələrdən şokaladlı toplar
Ərzaqlar: Üstü üçün: 1 paket tünd şokalad İçi üçün: 200 q xurma 50 q fındıq 50 q qoz 50 q yer fındığı 50 q kajo 50 q qara kişmiş 100 q kərə y
.Çiçək qurabiyə
Ərzaqlar: 150 q kərə yağı 1 st şəkər pudrası 1 ədəd yumurta 1/2 st duru yağ (qarğıdalı yağı) 1 paket vanil 3 st un 2 x.q kakao Üzünə fındıq lə
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
aydan (24 may 2017 07:30)
ela
Aysen (18 mart 2017 17:50)
reseptler cox aydin verilib birde zebra keksini de yazardizda
Reseptaz (30 iyul 2014 09:22)
nush olsun,
qumru (28 iyul 2014 05:12)
MENIMDE COX XOSUMA GELDI TESEKKUR
gunka (05 may 2014 19:11)
cox gozel ellerinize saqliq bisirdim cox dadli idi
Reseptaz (06 noyabr 2013 11:17)
tesekkur edirem
Aygün (06 noyabr 2013 10:47)
bişirdim çox əla çıxdı allah sizlərdən razı olsun

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: [email protected] adresinə müraciət edin.